ATINA & METEORI - bus

ATINA – METEORI – AKROPOLJ – EPIDAURUS - MIKENA

AUTOBUS 6 DANA / 29.12. - 03.01.

ATINA - Malo je gradova na svijetu koji su doprinijeli razvoju naše civilizacije dometima u arhitekturi, demokratiji, filozofiji, umjetnosti, kao Atina. Prijestonica je modernih Olimpijskih igara jer bila je domaćin prvih Kubertenovih igara (1892.g.), ali i igara (2004.g.) kada se grad značajno izgradio i dobio fenomenalne sportske sadržaje. Atina, grad istoimene boginje, centar stare Grčke imperije danas broji 5 miliona stanovnika. Ovaj megalopolis stopio se sa Pirejom i proširio se do Mediterana. Grad ima lijepu klimu sa velikim brojem sunčanih dana i za Novu godinu obično bude najtopliji grad u Evropi. Pripremili smo i sadržajan program sa posjetama Epidaurusu, Mikeni, Akropolju,.. Ovo je program koji radimo od nastanka naše agencije već 16 godina!

Rezultat slika za ATHENS NEW YEAR

1.dan - 29.12.2018. PODGORICA Sastanak putnika na parkingu ispred Hrama u 20:00h.  Polazak u 20:15h. Putovanje udobnim autobusom, visoke turističke klase, sa kratkim pauzama za odmor…

2.dan - 30.12.2018. METEORI - ATINA U jutarnjim časovima dolazak do veličanstvenog kompleksa  manastira Meteora, sagrađenih na stijenama koje kao da lebde između zemlje i neba, a sam pogled odozdo Vas ostavlja bez daha. Često je slika Meteori naslovna strana Grčke turističke ponude i njihova najveća strakcija. Nakon obilaska manastira Veliki Meteor, posjetićemo radionicu za izradu ikona koja se nalazi u podnožju Meteora. Nastavak putovanja ka Atini. Dolazak u Atinu i smještaj u hotelu Odeon 3* (hotel se nalazi na trgu Omonia, jedan od tri centralna trga Atine). Slobodno vrijeme za odmor i šetnju gradom. Noćenje.

3.dan - 31.12. ATINA Doručak. Fakultativni obilazak Argolide, sjevero-istočnog dijela Peloponeza: razgledanje Korintskog kanala,  posjeta Epidaurusa (gdje se obilazi muzej i čuveni, najakustičniji amfiteatar antičke Grčke) i Mikene (gdje su Lavlja vrata – po mnogima najznačajniji kulturno istorijski spomenik na svijetu), Atrejeva riznica. Povratak u Atinu. Slobodno vrijeme. DOČEK NOVE GODINE. Organizovan odlazak do trga Monastiraki gdje tradicionalno grad organizuje doček sa muzičkim programom i vatrometom, kao i u brojnim klubovima na čuvenoj Plaki. Noćenje.

4.dan - 01.01.2019. ATINA Doručak. Poludnevni obilazak Atine: Trg Omonija, Trg Sintagma, Parlament, Akademija nauka, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, Predsjednička palata, Evzoni u tradicionalnoj uniformi, Olimpijski stadion (gdje su odigrane prve moderne-Kubertenove olimpijske igre), Zevsov hram, Hadrijanova kapija,... polazak na Akropolj, najpoznatiji spomenik anticke Grcke, remek djela zlatnog “Perikleovog” doba Atine: Propijeji, Partenon, Erehtijon sa čuvenim karijatidama, Dionisovo pozoriste,… Nastavljamo sa obilaskom grada posjetom novog Olimpijskog kompleksa čiji je autor čuveni španski arhitekta Santjago Kalatrava. Odlazak autobusom do Pireja i obilazak Atinske luke.  Uveče organizovani fakultativni odlazak u grčku tavernu “Neas Rigas” na večeru na “reprizu” dočeka Nove godine sa grčkom muzikom, sirtaki, buzuki sa tradicinalnim grčkim folklornim igrama. Noćenje.

5.dan - 02.01.2019. ATINA Doručak. Dan predvidjen za individualna razgledanja grada, šetnju, šoping. Po želji putnika organizovani odlazak u outlet. Sastanak putnika u dogovoreno vrijeme (oko 17h), i nastavak putovanja za Crnu Goru.

6.dan - 03.01.2019. PODGORICA Dolazak u Podgoricu na parking ispred Hrama, kraj programa.

                             

                                         CIJENA ARANŽMANA:  185,00 €

Cijena aranžmana obuhvata :

- prevoz autobisom visoke turističke klase

- hotelski smještaj sa doručkom u centru Atine, Hotel Odeon 3* (3 noćenja sa doručkom)

- obilasci prema program, turističko vođstvo puta, organizacioni i drugi troškove

- lokalnu boravišnu taksu u Atini

Cijena aranžmana NE obuhvata :

-       međunarodno osiguranje 10€,

-       fakultativne izlete i ulaznice za lokalitete (cijene ulaznica i izleta: Peloponez – 20€, Grčko veče - 30€, Akropolj – 20€, ulaznica za Mikenu - 12€, ulaznica a Epidaurus - 12€, ulaznica za manastir Veliki Meteor - 3€)

NAPOMENE:

  • Minimum za realizaciju ovog programa je  45 prijavljenih putnika. Krajnji rok za otkaz putovanja od strane agencije je do 5 dana pred polazak na putovanje.
  • Tačno vrijeme polaska provjeriti u agenciji 2 dana pred polazak na put
  • Najkasnije 5 dana od trenutka prijave neophodno je uplatiti avans od 40 %  kako bi rezervacija bili validna, a ostatak u ratama najkasnije do 10 dana pred polazak na putovanje
  • Crnogorskim državljanima za ovo putovanje neophodan je pasoš (matični broj, kao i broj pasoša je potrebno dostaviti agenciji prilikom prijave na putovanje)
  • Strani državljani su u obavezi da se sami raspitaju o viznom režimu država u koje putujemo
  • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenjljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
                                  INFORMACIJE I REZERVACIJE  NA TEL: 
  
                                     067 033 444 (i Viber)  ;  020 511 200        
             Turistička agencija Montenegro Tourist Service - Podgorica 
                                 Studentska bb, Lamela 7, Podgorica 
                                           E-mail:info@booking.me 

Korisnički servis
Montenegro Tourist Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa