Karakteristike kuhinje

 

   Na nacionalnu crnogorsku kuhinju, ponajprije su, imale uticaj srednjoevropska, austrijska ali i istočna, naročito turska kuhinja. Ono što se ne mijenja u Cnoj Gori jeste da se još uvijek živi i jede polako. Na primorju su, uglavnom, zastupljena mediteranska jela, plodovi mora, koja se spremaju na domaćem maslinovom ulju. Najpoznatije su ribe na gradele, brodeti od škarpina, murina, sipa i drugih riba. Dodatak su blitva, palenta, salata. Uz tradicionalna jela planinskog i kontinentalnog dijela - kačamak i cicvaru, nećete pogriješiti ako poručite jagnjetinu i krompir ispod sača. U selu Njeguši, podno Lovćena, ješćete najbolju pršutu, sir, kastradinu (suvo ovčje meso) i kobasice - zahvaljujući morskom i planinskom vazduhu i drvima koja se koriste za sušenje. Piju se žestoka domaća pića - rakija lozovača, kruška i kvalitetna vina -Vranac ili Krstač. Puna kontrasta i različitosti, drži do tradicionalnog ali pronalazi i temelji puteve do novih "trendy" ponuda sa raznih svjetskih trpeza. Tako današnju Crnu Goru nijesu zaobišli ni ostali strani uticaji. U skoro svim restoranima zastupljene su italijanska, francuska, meksička, grčka, španska, kineska i mnoge druge kuhinje.

Korisnički servis
Montenegro Tourist Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa

Copyright © 2008. Montenegro tourist service
Developed by Lemax