Login

 

OPIS PROGRAMA
Program Albanija uključuje
  • Polazak iz Budve ispred Slovenske plaže u 08:00 h, iz Bara u 09:00 ispred hotela Princess
  • Dolazak u Tiranu,glavni grad Albanije i slobodno vreme 2-2:30 sata
  • Povratak za Crnu Goru je predvidjen oko 16:30
U cenu je uključeno:
  • Prevoz komfornim turističkim autobusom
  • Vodič
  • Troškovi prelaza granice

POŠALJI UPIT
 

Albanija

Znatiželja nas je vukla u zemlju, koja u nama budi uglavnom radoznalost, a da pri tome o njoj NIŠTA NE ZNAMO. Za nekih sat i četrdeset minuta stižemo iz Budve, preko Petrovca i Bara, do Albanske granice, odnosno na granični prelaz ,,Sukobin“. Posle dvadesetak minuta vožnje od granice nailazimo na grad Skadar, jedan je od najstarijih gradova na jugu Evrope, okružen  sa tri vode: Skadarskim jezerom, rekama Bojanom i Drimom. Istorija tvrđave Rozafa, koja dominira gradom, stara je preko dve hiljade godina.

Čitavim putem nailazimo na bunkere, koji su razbacani svuda po zemlji kao pečurke posle kiše. Kažu da je samo Enver Hodža znao zašto su građeni, čemu su služili i po kojoj su logici raspoređivani. Posle nekih sat i trideset minuta vožnje dolazimo do Tirane, glavnog grada Albanije. Centar Tirane liči na uzavrelu košnicu u kojoj svi voze oprezno, ali se ne obaziru previše na saobraćajne propise. Do pre petnaestak godina, u Tirani su bili registrovana tek četiri motorna vozila, a danas, ovaj moderan grad, koji je poslednjih godina duplirao broj stanovnika (procena je da u njemu živi oko 1.200.000 ljudi, a da je prosečna starost 28 godina), ima preko 200.000 automobila, od kojih ubedljivu većinu čine ,, Mercedesi“ najrazličitijih godišta. Uporedimo li današnji izgled Tirane, koja se intezivno gradi, sa činjenicom da je Albanija bila izolovana od sveta pedeset godina, može se reći da zemlja orlova ipak grabi koracima od sedam milja naprijed. Po dolasku u Tiranu je slobodno vreme od 2-2:30 sata za induvidualno razgledanje, šoping ili ručak.

U dogovoreno vreme (oko 16:30h) povratak za Crnu Goru. Minimum za relizaciju putovanja 15 putnika. Podatke iz pasoša dostaviti do 03.04.


 

Korisnički servis
Montenegro Tourist  Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12,
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa