Login

ISTORIJAT

Teško je reći ko je zapravo “ izmislio “ prvi snowboard. Ljudi su oduvek nalazili načina kako da se spuste niz planinu, ali bi bilo nepravedno, kada bismo naveli samo jedno ime, kao pronalazača “ prvog “ snowboarda.

Prve forme snowboarda, javljaju se krajem dvadesetih i početkom tridesetih godina prošlog veka, ali je prvu, pravu preteču današnjeg snowboarda tzv. “Snurfer“, napravio Sherman Poppen 1965 godine.

Interesantno je da je za razvoj ovog sporta zaslužan i čovek našeg porekla Dimitrije Milović. On je, sedamdesetih godina, uporedo sa čuvenim Jake Burtonom, osnovao prvu kompaniju za proizvodnju snowboarda, po imenu “ Winterstick “. Tek nekoliko godina kasnije, Burton će osnovati svoju , danas daleko najpopularniju kompaniju, koja nosi njegovo ime.


SNOWOARD NA DURMITORU

Na Durmitoru se snowbard pojavljuje relativno kasno, početkom devedesetih, ali njegov pravi razvoj i afirmacija počinje tek sa ulaskom u novi milenijum i osnivanjem snowbard kluba “ Savin kuk “ (prvog profesionalnog kluba u Crnoj Gori ), koji je u svoj sastav prihvatio najtalentovanije mlade ljude sa ovog područja. Pored ovog kluba, na Žabljaku postoji i dobrovoljno bordersko društvo “ Zbrda zdola “. Podatak da je za tako kratko vreme došlo do formiranja ova dva kluba, pokazuje da ovaj sport ima veliku perspektivu, kao i da Durmitor sa svojim terenima pleni i pruža sve uslove za užitak snowboardera.DURMITOR ZA SNOWBOARD

Kroz ovih nekoliko godina, sa kojima se steklo određeno iskustvo vezano za snowboard, Durmitor je na svojim stazama ugostio veliki broj snowboardera, od onih koji počinju da se bave ovim sportom, pa sve do onih koji su prave veličine ( Serž Viteli, Žerom Žak), koji su ga napuštali sa oduševljenjem i zaključkom da je Durmitor nadrealan i pravi odabir za slobodu, pokret i način razmišljanja.

Potrebe snowboardera su raznovrsne, kako u pogledu zahtevnosti za uređenom stazom, tako i u pogledu želje za stazama van zvaničnog terena. Durmitor će vam pružiti i jedno i drugo. Durmitorski snowborderi će uvek biti raspoloženi da približe svoja iskustva i prenesu ih svima, koji žele da uživaju u tom prelepom “osećaju slobode”.

 

Korisnički servis
Montenegro Tourist  Service
Podgorica
Mob: +382 69 66 55 12,
Tel/Fax: +382 20 511 200
info@booking.me 
Vodič za goste
način plaćanja
- bankarskom doznakom
- kreditnom karticom
AmericanexpressDinersMastercardVisa